Több ezer km Dóriért

Egy 21 éves bajai vak lányért

Részletek róla, a támogatás és / vagy a csatlakozás módjáról Dóri blogján itt:

http://dora95.wordpress.com

Péterfay Dóra, 21 éves bajai lány. Vak. 2014-ben érettségizett. Kitűnően. (Például angol nyelvből nem is hibázott, emelt szinten 100%!) Az ELTE anglisztika szakon az első félévet 4,69-es átlaggal fejezte be!

Van egy álma, és sokat tett és tesz is azért, hogy azt elérje.

 

2014. október 1-től kezdtem el érte egy jótékony célú futást. A Rotary Club Baja tagjaként ugyanis az egyik szeptemberi klubülésen hallottam, hogy Dóri álmai megvalósításának csak egy akadálya lehet, az anyagiak. Édesanyja egyedül neveli a hármas ikreket, akik közül az egyik testvér szintén vak, a másik az egyik szemére nem lát. Ugyanakkor valami elképesztő kitartással tanulnak, és több területen a látókkal együtt versenyezve országos dobogós eredményeket értek el. Akkor rotarys projektként 2014. szeptemberben vállaltam be – az eddigi futásmennyiségemet kb. megduplázva –, hogy 2014. október 1. és december 31. között lefutok legalább 400 km-t azzal a figyelem felhívó szándékkal, hogy Dóri egyetemi tanulásának támogatására legalább 400 ezer Ft támogatást összegyűjtsek. Hogy mi a későbbi álma? Angliában ledoktorálni, nyelvészként, íróként, tanárként élni. Ugye te is tudod támogatni az ő tanulását legalább 1000 Ft-tal? (5-6 gombóc fagyi ára.) Sok kicsi jó szándékból nagy dolgok születhetnek! A 3 hónapos 400 km Dóriért őszi-téli projekt olyan jól sikerült (hidegben is heti 4-5 alkalommal 10-10 km-ekkel, összesen 490 km és 475 ezer Ft), hogy az eredményén felbuzdulva az idén egy új projekt keretében már 4 országban 30-an futunk Dóriért, és erre az évre – a tétet tovább emelve, és Nyirati Béla példája, terve is ösztönzött erre – már én is be mertem vállalni 2015 km futást a Több ezer km Dóriért projekt keretében. Meg is csináltam! 2045 km lett belőle!
2016-ra mi a terv? Természetesen 2016 km!

Az ő példája, kitartása is kötelez! Te is csatlakozol közénk a futásoddal is?

Részletek a támogatás és / vagy a csatlakozás módjáról Dóri blogján itt: 

http://dora95.wordpress.com 

2015. márciusban a bajai Kikelet Félmaraton előtt a verseny egyik főszervezője (Szekeres Tibor, Mogyi SE) - aki futásával is maga is csatlakozott a Több ezer km Dóriért projekthez - felajánlotta, hogy a félmaraton verseny elé meghirdet egy szerény (1600 Ft-os) nevezési díjas jótékony kis szigetkör (1600 m) futást is Dóri javára. Így is lett, és utána a befolyt támogatásokból egy megható, erre az alkalomra írt saját verse elmondása keretében adta át Dórinak a 100 000 Ft-os adományt.
Örömmel írom, hogy a 2016. április 9. szombati bajai Kikelet Félmaraton előtt is volt egy 1600 m-es jótékonysági kis szigetkör Dóri javára! (Részletek róla nemsokára.)  Ott voltál?

 

Kategória: